Vår Historia

CONSTANTLY:s historia sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal. Det började med min farfar som fick lära sig urmakaryrket av en släkting. Hans släkting var villig att ta emot honom. Men bara på ett villkor, och det var att han ville ha en lunchlåda varje dag i utbyte mot att han lärde upp honom till urmakare. Så bytte han mat mot kunskap. Dag ut och dag in tills han var färdigutbildad. Hans verksamhet som yrkesman och egen företagare började 1940. Det var oroliga tider men trots svårigheter blev han en framgångsrik och uppskattad urmakare.

Sedan tog min far vid och förde stolt, efter en grundlig utbildning inom familjeföretaget, urmakeriets tradition vidare till mig.

Som grundare av klockmärket CONSTANTLY är jag idag tredje generationens urmakare och bär med mig familjens värderingar och kunskaper. Precis som min farfar heter jag Subhi. Och det är inte bara namnet vi har gemensamt. Både för honom och mig har yrket varit viktigt. Ambitionen att uppnå högsta kvalitet i det vi arbetar med har varit en ständig drivkraft. Ur detta har drömmen vuxit att kunna erbjuda en egendesignat och tillverkad klocka. CONSTANTLY – ständigt!

Min strävan i designprocess och i konstruktionsarbete är att skapa klockor vars funktionalitet och prestanda erbjuder något utöver det vanliga. Klockorna skall behålla sitt värde och kunna gå vidare och bli uppskattade av barn och barnbarn. Jag anser att kvalitet alltid är något värdefullt och eftersträvansvärt. Slit-och-släng får andra ägna sig åt.

För den som bär på en urmakartradition i tredje generationen är det naturligtvis en dröm att få skapa en egen klocka! Att kunna ta den yrkesmässiga traditionen och kunskapen ett steg vidare. Att i en kreativ process med allra högsta ambitioner utveckla ett armbandsur som svarar upp mot både de egna och alla klockintresserade kunders förväntningar och krav!

Det har handlat om att få den inspiration och de idéer som har sitt ursprung här i Ronneby att förenas med den hantverkstradition som finns i klockornas hemland. Att få modern konstruktion och formgivning från ”Sveriges trädgård” att växa till något nytt, spännande och attraktivt i samverkan med den kompetens som finns i kvalitetsurverk.

Jag kände att jag ville ta den yrkesmässiga traditionen ett steg längre. Drömmen blev att skapa en klocka som jag själv önskade bära på min arm och som kan gå i arv till nästa generation, till barn och barnbarn. Det har handlat om att i en kreativ process och med högsta ambition, utveckla ett armbandsur som svarar upp mot både mina egna och alla klockintresserade kunders krav och förväntningar. Med användning av min erfarenhet ville jag skapa en klocka som inteär ”slit-och-släng” utan som behåller sitt värde genom åren.

Formgivningsprocessen tog en mycket stor del av min tid. Funderingar på hur min framtida klocka skulle se ut och vad den skulle heta tog över nästan hela mitt sinne. Slutligen valde jag ett namn som för mig återspeglar kvalitet och stabilitet, något slags riktpunkt som jag alltid haft i åtanke: CONSTANTLY.

Efter månader av minutiöst konstruktionsarbete har jag kommit fram till en tidlös, modern ochunik design. Utmaningen har varit att samtidigt ta fram en stilren och elegant klockmodell. CONSTANTLY Elegance-klockan har en alldeles egen gestalt med dold krona, något som ger en obruten cirkulär form åt boetten. Ett utseende som väcker uppmärksamhet.

Tack vare sin imponerande tekniska klassifikation och genom sina formmässiga egenskaper kan CONSTANTLY-klockan säljas med en garanti på tio år. Det är mer än vad de allra flesta armbandsur idag kan erbjuda.Och varje klocka är, i likhet med konstverk och de allra dyraste klockmärkena, både numrerad och signerad av mig.Varje klocka tillverkas i min verkstadi Ronnebys Brunnspark och är dessutom stämplad med Made in Sweden.

Nu känner jag att mitt mål är uppnått när jag nu kan erbjuda CONSTANTLY till alla de som söker en klocka utöver det vanliga. Detta är en värdefull och hållbar gåva som går till nästa generation.

Tidlös design som skiljer oss från mängden…

Elegance Blue som har en mörk safirblå ton på urtavlan och precisionsutskurna visare och index i silvervit metall. Klockarmbandet är speciellt anpassat till uret och tillverkas av Italienskt högkvalitativt läder i en matchande blå kulör.

Det är konstruerat så det lätt kan bytas ut till ett band med annan färg eller till ett i rostfritt stål. Samtliga armband är utrustade med ett fjärilslås som ursprungligen konstruerades av Louis Cartier. En elegant konstruktion som gör det lätt att sätta på och ta av uret från armen.

Min förhoppning är att  CONSTANTLY skall ge sin ägare en tydlig upplevelse av gott hantverk och hög kvalitet. Och att din mångåriga användarglädje också skall innefatta något av den stolthet som jag som ansvarig tillverkare känner.

← Äldre inlägg